Kezdőlap Cégismertető Használt, kifutó modell Kapcsolat 30-345-2756
YES Sails ÉRD - windsurf - vitorla - árboc - bum YES Sails ÉRD - windsurf - vitorla - árboc - bum
English Site  Magyar oldal
    Termékek
  Vitorlák
  Árbocok
  Bumok
  Újdonságok

   How to search
    ÁRBOCOK
Performance 55
Performance 55
Performance 75
Performance 75
Performance RD 65
Performance RD 65
Performance RD 100
Performance RD 100
Performance 100
Performance 100
Performance 35
Performance 35
YES árbocok
A vitorla és az árboc tökéletes összhangja szükséges a maximális teljesítményhez. Rossz  karakterisztikájú és keménységű árbocot használva a vitorlatervező munkája feleslegessé válik. A profil nem lesz jó, nem fog kinyitni és nem úgy működik ahogy megtervezték. Ezért fejlesztjük a YES árbocokat.
Az árbocaink Olaszországban készülnek, ott ahol a a legjobb karbon prepreg árbocokat készítik. Ez lehetőséget teremt arra, hogy közvetlenül részt vegyünk a fejlesztésben. A karbontartalom, a hosszúság és keménység döntő szerepű az árboc választásakor.


Design
Úgy tapasztaljuk, hogy a constant curve (CC, állandó görbület) felel meg a vitorláinknak. MInden tesztünkben a CC nyújtja a legjobb teljesítményt és kezelhetőséget. A CC (ami nem azt jelenti, hogy az árboc középen hajlik) progresszív, fokozatos hajlást eredményez. Ez a megszokott ív teszi kompatibilissé árbocainkat minden vitorlával. A YES árbocok csökkentett átmérővel készülnek a felső részen (az alja stabványos méretű) a tökéletes aerodinamikáért és a hajlékonyságért. Minden prepreg árbocunknál ALU-TEX védelem van a bum magasságában. Ez a részben ezüst színű külső réteg visszaveri a káros sugarakat és pluszvédelmet nyújt a nagyobb széntartalmú árbocoknál. Kicsit nehezebb így, de évekkel tartósabb!

Szerkezet
A szerkezet elő-impregnált karbonból készül felcsévéléssel, amely minden modellnél különböző lehetőségeket ad. Az átmérő és a karbon tartalom tökéletes gyártási kontroll alatt a kívánt hajlákonyságot és keménységet eredményezi. Az egyes részeknél különbözőképpen adagoljuk az anyagokat.
Az árbocok végül kemencében 120C-on 6 bar nyomáson 3,5 órán át nyerik el végső állapotukat. Ez a kezelés kiküszöböli a bennmaradó feszülségeket ill. légbuborékokat. A minőségellenőrzés alapkövetelmény. Emiatt a keménységet és az ívet automata mérőkészüléken ellenőrizzük és törésellenőrzést is végzünk 140 kg-mal. Figyelembe véve, hogy a töréshatár 175 kg körül van, ezért biztos, hogy minden rendellenesség kiderül!
©2004 YES-SAILS Positive Attitude  crow@uze.net